CMYK sau RGB

CMYK este un model de culoare utilizat pentru tiparirea color.
Pentru obtinerea unei anumite culori sunt combinati pigmentii celor patru culori de baza: Cyan, Magenta, Yallow, Black. Cu ajutorul acestui model se pot reproduce aproape toate culorile din spectrul vizibil. La crearea unui document ce urmeaza a fi printat se va selecta CMYK pentru ca rezultatul final sa exprime fidel culorile ales in compozitie.
RGB  este abrevierea modelului cromatic – Red Green Blue. Principalul al celor 3 culori RGB este de a reprezenta imagini pe sistemele electronice, cum ar fi tv  si laptop, monitoare deci se foloseste pentru vizualizarea documetelor si imaginilor, insa in cazul in care acestea se vor printa trebuie transformate sau ediatete in format CMYK. De aceea ce se vede pe monitor nu este si ceea ce se va printa decat daca aveti monitorul special calibrat unui anume tip de imprimanta. Recomandarea noastra este sa folositi RGB ca mod de lucru, iar produsul final sa îl convertiti în CMYK daca este nevoie.
Datorita profilelor de culoare se pot folosi amandoua, dar va recomandam sa va asigurati ca lucrati cu aceleasi setari pentru întregul fisier (ex : Adobe Ilustrator este setat sa lucreze în CMYK, dar imaginile importate sunt de obicei RGB).