Machetarea/Crearea unei carti de vizita

Cand alegeti sa creati un model de carte de vizita, este important sa tineti cont de anumite aspecte care poate initial nu par atat de importante, dar ca un produs finit sa arate bine sunt necesare urmatoarele:
  1. Cel mai si cel mai important este BLEED-ului Termenul de „bleed”, folosit în industria tiparului, este distanta de la marginea ce urmeaza a fi taiata la formatul finit (dimensiunea finala a lucrarii) si pană la limita documentului brut. Orice element (imagine, textura, formă geometrica etc.) ce intră în contact cu marginea documentului, trebuie prelungit cu aproximativ 3-5 mm pana la extremitatea fisierului brut, tinand seama de taierea cu ghilotina (masina profesionala de taiat hartie) ce se va produce dupa tiparirea şi finisarea lucrarii.
  2. Marginea de taiere In foarte multe cazuri, cei care aleg sa-si faca singuri design-ul pentru cartile de vizita, omit sa lase margini de taiere (BLEED), adica imaginile sau textele sunt mult prea apropiate de margine si trebuie lasat un spatiu de macar 3 mm intre margine si continutul cartii de vizita  deoarece in momentul in care se taie sa nu existe diferente. Bleedul rezolva toate problemele legate de mici decalaje ale imprimantelor sau aranjamente imperfecte, in esenta marginile de taiere reprezinta o marja de eroare care asigura ca nu se vor face greseli la taiere.
  3. Marginea de siguranta Are rolul de a incadra grafica frumos pentru a avea un produs finit perfect.Dupe ce ati pus marginea de taiere (bleed-ul) aranjati grafica mai in interior cu 2 mm deoarece cei 3 mm de bleed ajuta pentru a nu intra dupa taiete in text, dar in momentul in care taierea este perfecta, imaginea sau textul raman exact in margine si nu este un aspect placut.
  4. Fontul cartilor de vizita O problema des intalnite in cazul cartilor de vizita sunt fonturile nepotrivite sau marimea acestora.Cei care aleg sa faca singuri sau lucreaza cu graficieni pentru partea de machetare a cartilor de vizita, din pacate, cea mai mare parte a lor, nu au intrat niciodata intr-o tipografie sau nu au lucrat vreodata pe partea de print. Macheta arata frumos pe monitor dar de cele mai multe ori nu poate fi transpusa in print. Un font deosebit sau cateva elemente fine de desing in asezarea datelor pe cartea de vizita fac o diferenta uriasa in impactul vizual dar in acelasi timp pot aparea si probleme de lizibilitate a informatiilor.In primul rand, fontul ales trebuie sa fie unul clar si usor de citit pentru oricine. Desi pare un lucru evident, este important sa nu va indepartati de fonturile clasice, care sunt folosite uzual pe cartile de vizita. Sunt folosite uzual din simplul motiv ca sunt bune, sunt clare, simple si disponibile oricui. Verdana, Myriad Pro, Times new roman, Adobe, Calibri sunt fonturi simple – lizibile le gasiti in orice sistem de Windows.
  5.  Marimea fontului Conteaza enorm pe o carte de vizita. Orice font sub 6 puncte nu va fi lizibil  Ar fi bine sa mergeti chiar pe 7 pentru a fi siguri ca nu vor fi probleme, iar daca vorbim despre culoare, trebuie sa tineti cont ca elementele fine care se vad interesant pe monitor, de exemplu scris gri inchis pe negru, oricat de bine se vede pe monitor in print nu va fi vizibil. Este bine sa folositi contraste puternice intre informatii si elementele de design de pe cartea de vizita, pentru  ca informatiile dvs sa fie gasite usor. Mai jos sunt exemplele celor mai utilizate dimensiunie de carte de vizita
    Sablon carte de vizita 9x5 cm
    Sablon carte de vizita 9×5 cm
    Model carte de vizita 9x5 cm
    Model carte de vizita 9×5 cm
    Sablon carte de vizita 8.5x5.5 cm
    Sablon carte de vizita 8.5×5.5 cm
    Model carte de vizita 8.5x5.5 cm
    Model carte de vizita 8.5×5.5 cm